2022-10-27 37 views
上次係附近食完飯,發現咗哩間韓式餐廳,個樣係小清新個種感覺,今次就黎試下佢🏃🏻‍♀️☑️泡菜炒五花肉蛋包飯 $98見差唔多枱枱都會叫既蛋包飯🥚上菜既時候店員會好貼心甘問你洗唔洗影左相先,再幫你切開個蛋🤓雞蛋好滑🥰蛋入面既飯加咗洋蔥同紅蘿蔔一齊炒,側邊仲有泡菜炒五花肉,五花肉肥瘦適中,辣度啱啱好🌶️☑️海鮮煎蔥餅 $89有別於其他餐廳既煎餅,哩到係三小塊甘~海鮮蔥餅入面有好多海鮮,蜆肉🐚蝦🦐魷魚🦑餅皮煎到脆卜卜,配埋佢地個辣椒汁,好惹味。☑️黑炸醬無骨炸雞半份 $108平時蜜糖炸雞就食得多,炸醬炸雞真係第一次試,估唔到又幾好食。炸雞酥脆得黎嫩滑🥰每件炸雞都蘸滿炸醬汁,意想不到既夾😀☑️韓式雜莓牛角包窩夫 $72哩到既窩夫係宜家韓國好hit個種用牛角包整既,外層脆卜卜,配埋充滿牛乳味既cream同雜莓,作為一餐既ending簡直係perfect😍☑️橙色怪魔沙冰 $52 / 濟州綠茶鮮奶 $42沙冰賣相好吸引,有種萬聖節既感覺🎃雖然係沙冰,但都唔會話好凍,充滿橙香味,唔會好甜。綠茶鮮奶好濃既綠茶味,飲落仲有少少甘味👍🏻
☑️泡菜炒五花肉蛋包飯 $98

☑️海鮮煎蔥餅 $89