2019-09-26 89 views
不嬲都覺得越南粉係小店先做得好味,最近長沙灣蘇屋村附近開咗間小清新簡約風格嘅越南菜餐廳。🇻🇳平日午市去食坐滿大半人,員工老闆同客人笑語閑談,氣氛舒服 。嗌咗生牛肉湯粉,飲一啖湯底已經知道依碗粉好好食,湯底濃郁,熬足一日一夜,牛骨味道完全滲入依碗望似清淡嘅湯底。生牛肉生熟度剛好,非常嫩滑😋湯底完全係可以飲曬佢,老闆話希望做到好似日本拉麵店咁每個客人都可以食曬碗麵、飲曬碗湯。就算係其他雞湯番茄湯都一樣可以飲,絕對唔會飲完口乾個種味精湯。🌟🌟另外追加小食絲網春卷同串燒豬,絲網春卷好有驚喜😍,平時我已經好鍾意食春卷,依個絲網控制得岩岩好,炸完岀黎又薄又脆,完全唔油膩,可以配合魚露一齊食😋👍🏻👍🏻非常推薦依間越南小店比大家👍🏻,真係好有心做每一碗粉麵價錢非常抵食,大約$40至$50一碗粉

非常推薦依間越南小店比大家👍🏻,真係好有心做每一碗粉麵

價錢非常抵食,大約$40至$50一碗粉