2020-06-02 291 views
同朋友落屯門食dinner,條街有兩間望落都唔錯嘅餐廳,最後揀咗Green Common 因為間野空間寛敞好多,感覺傾計都會舒服d😌我同朋友好認真地考慮食咩好,因為實在有好多選擇,再加上佢提供二人晚餐(約248加一),包飲品、前菜、小食同主食,有點心動🥺誰不知係思考過程中,我地錯過左6:00前單點食物可以減$10嘅優惠🙈 因為我地怕二人餐份量會太多,最後都係選擇單點。我點咗rainbow quinoa bowl 加$18 配泡沫杏仁奶。食物一到,忍唔住相機食先,因為個rainbow bowl 擺得好精緻細心,餐具都格外有文青風格😂 一開始仲擔心太多quinoa (始終係carb)會食唔晒,點知撈埋d配料一齊食,覺得好fresh,完全冇罪惡感,所以不知不覺都食晒😂 個人覺得加埋個醬汁會甜些少,唔清楚係醬汁,但估係柚子。Toppings 方面有baby spinach, kale, blueberries, avocado, corns, red beans & cherry tomato. 一開始又擔心(食素仲好多擔心😂)杯杏仁奶始終係奶類,會好濟好飽。點知大部分都係泡沫,杏仁味較淡,偏

Rainbow  bowl

一開始又擔心(食素仲好多擔心😂)杯杏仁奶始終係奶類,會好濟好飽。點知大部分都係泡沫,杏仁味較淡,偏清新☺️

朋友就點咗黑松露素意粉。外貌同一般黑松露意粉好似,所以冇刻意影相。我試食咗一小碗,完成食唔出同一般意粉有咩大分別,除咗意粉偏幼細同比較好咬之外😂 不過好食嘅,但食完發覺碗底都幾多油,想完全行健康路線嘅人士可能要忍口😗

我地早入座,但後期人流漸多,都冇趕我地走,仲同朋友坐係到傾計傾足3個鐘,所以就算額外加一都抵☺️
Rainbow  bowl