2024-05-19 221 views
經朋友推薦之下,試咗呢間台式餐廳嘅午餐,午餐選擇種類幾多,有唔同嘅拌面,手工麵,小鍋等等嘅選擇,而今次就率先選擇咗兩個唔同嘅初遇小窩 ,即係迷你嘅火鍋。臭臭鍋帶有陣陣臭豆腐味,但味道唔算好強烈,唔係好臭,麻辣湯底就相對濃味,唔算太食得辣嘅話小辣都已經好足夠,麻味越食越突出。整體嚟講鍋既食材份量唔算少,食晒成個鍋都幾飽,鍋底本身已經包咗粉絲,另外選擇嘅粉麵可以考慮選擇粉絲或者其他,我就幾推介粉絲,因為真係好索汁,加埋辣湯一齊食好過癮😚▪️一品臭臭鍋(小辣)$98▫️ 娃娃菜.白豚肉.臭豆腐.新竹貢丸.米血糕.大腸.鸭血,沙白,鵪鶉蛋,番茄.榨菜絲.韭菜.金菇.鸣門卷.炸枝竹.自選粉麵 (粉絲)▪️ 麻辣什錦牛肉鍋(小辣) $98▫️ 娃娃菜.牛肉片、豬肉水餃.花枝丸.鸭血.沙白.米血糕.大腸,韭菜.金菇,炸枝竹.鳴門卷.青豆角. 自選粉麵 (粉絲)
▪️一品臭臭鍋(小辣)$98
▪️ 麻辣什錦牛肉鍋(小辣) $98