2023-07-02 1529 views
執咗成日屋,真係手都軟埋😅 Mammy話為咗獎勵我哋,提議去食 #日式燒肉 🍖 順便喺商場入啲貨🛍️ 既然有老細請食飯,#小秘書 當然樂意奉陪☺️ 滿心歡喜嘅我,竟然忘記咗呢日係公眾假期… 無預先訂位嘅我哋遇上大排長龍🤨 唯有轉陣去食 #中餐 … 失望👉🏻👈🏻 我哋上到商場三樓,幫襯開嘅 #中菜館 似乎轉咗手,新裝修嘅「御小館」晚市只做 #小炒,而mammy至愛嘅 #中式點心 就只有午市供應😌 不過一場嚟到,都費事走來走去,就當試吓新嘢啦!我哋點咗 #水蜜桃咕嚕肉、#剁椒蒸大魚頭 同埋 #小炒皇 做 #主菜 🤤 先講杯茶☕️真係好唔掂,用茶包泡茶已經好無誠意,仲要啖茶淡到一個點… 佢啲茶包唔會係循環再用卦?講返啲食物,品道偏鹹😅 不過個 #咕嚕肉 都做得唔錯嘅,味道甜甜酸酸再配埋啲 #蜜桃 一齊煮,好開胃🤤 至於碟 #剁椒蒸大魚頭,魚肉都蒸得幾滑,不過就比預期中辣🥵 完全同我哋要求嘅BB辣好大出入😅 而呢餐最令人失望嘅係碟 #小炒皇,無諗過 #蓮藕、#粟米 先至係主食😅 雖然裡面都搵到少少 #豬腩肉 同 #鮮魷 嘅,不過就完全唔係我食開嘅口味,除咗無咗啲 #海味 同 #韭菜花,師傅反而加咗大

我哋點咗 #水蜜桃咕嚕肉、#剁椒蒸大魚頭 同埋 #小炒皇 做 #主菜 🤤 先講杯茶☕️真係好唔掂,用茶包泡茶已經好無誠意,仲要啖茶淡到一個點… 佢啲茶包唔會係循環再用卦?講返啲食物,品道偏鹹😅 不過個 #咕嚕肉 都做得唔錯嘅,味道甜甜酸酸再配埋啲 #蜜桃 一齊煮,好開胃🤤 至於碟 #剁椒蒸大魚頭,魚肉都蒸得幾滑,不過就比預期中辣🥵 完全同我哋要求嘅BB辣好大出入😅 而呢餐最令人失望嘅係碟 #小炒皇,無諗過 #蓮藕、#粟米 先至係主食😅 雖然裡面都搵到少少 #豬腩肉 同 #鮮魷 嘅,不過就完全唔係我食開嘅口味,除咗無咗啲 #海味 同 #韭菜花,師傅反而加咗大量 #辣椒 🌶️做材料,味道👅只係食到鹹同辣🥵 … 失望👉🏻👈🏻

📍御小館 (黃大仙)正德街103號黃大仙中心南館1樓122A號舖
2023-07-01