2010-08-21
終於終於, 在朋友既極力推薦下..我地終於試左呢間小甜甜....(叫得麻辣小瑪, of coz 鐘意係辣啦)星期五夜晚7點打去book 8:30 5位, 我早少少去到, 大概8點到啦...等左20分鐘就有位...入面環境唔大, 枱都唔多, 所以會有d 噪, 門口亦都有好多有等位..我地5個, 2男3女, 叫左好多野食呀...夫妻肺片 - 一夾起就已經聞到一陣陣既麻辣香味, 未放入口已經覺得生津, 放埋入口更加感覺到果種麻辣既刺激, 味道真係一流紅油炒手 - 呢個相比下之後就比較失色平淡, 味道唔特出韭菜雞紅 - 雞紅幾滑, 味道係偏酸辣口味, 非常特別辣子雞 - 呢個非常之極力既推介, 真係好好味, 味道又係一聞就非常香, 有d 似新彊羊串既香類騷味, 雞亦都炸得卜脆脆, 連d 骨都脆口, 但一d都唔油膩, 非常乾身麻辣田雞煲 - 呢個都非常好味, 田雞非常嫩滑, 最掂係煲入面放了薯仔條同節瓜條, 煮到咁上下後, 佢地將d 汁吸收哂, 非常之入味薑魚湯 - 呢個湯其實都ok, 不過唔係想像中咁夠薑 (食過既果位朋友話之前好飲d)另外叫左既有腐乳通菜同生煎包, 不過普通最後, 食左咁多
我地5個, 2男3女, 叫左好多野食呀...
紅油炒手 - 呢個相比下之後就比較失色平淡, 味道唔特出
韭菜雞紅 - 雞紅幾滑, 味道係偏酸辣口味, 非常特別
另外叫左既有腐乳通菜同生煎包, 不過普通
最後, 食左咁多辣野, 當然要飲杯野啦, 我地叫左個梳打青檸樹, 真係好解渴, 最緊要係一飲完就解哂d辣, 又可以繼續食..
總結: 辣既食物都好掂, 辣之餘, 香味攝人!! 小甜甜真係麻辣香公主呢..哈哈
埋單結果係$506, 5個人分都係100蚊, 價錢可以呀!!