2018-11-06
睇鋪頭名最初以為係食甜品嘅😂,點知原來係一間食麻辣+甜品店。由於門口有少少凹入,路過都可能會miss咗㗎,裝修比較舊,但尚算企理。午市套餐粉麵飯都有,我最鍾意係烏江魚飯或者酸菜魚飯。因最近食得多熱氣嘢,今日清清地食個雞皇飯,大部分飯套餐都會跟例湯,時菜。雞皮係淡黃色,零脂肪,少少雞味,肉唔嚡,點附上嘅薑蓉味道剛好,例湯都可以,少味精。附送嘅時菜係白菜仔,落咗嘅豉油汁,送飯一流😆。同時叫蒸魚飯,佢今日好運最後一個都比佢食到🤣,因平時好快就售罄。蒸魚好大碟,我都幫口試下味先😂,魚肉無泥味,蒸得剛好,肉質結實唔嚡,重點係豉油較得好好味👍。另一個竹筒飯,呢個非常底食,又係經常售罄嘅菜式,只係$38!而且飯好足料,有冬菇,豬肉,魷魚煮得非常香,唔好睇佢竹筒咁細,都有碗半飯㗎!最後套餐係可以揀飲品或糖水,咁女士們大多數會揀糖水嘅🤣,款式有3種:蕃薯,腐竹,綠豆,想清下熱氣大家都揀綠豆,好有誠意咁有加臭草同海帶,甜味啱啱好,真係食多一碗都得呀🤤。又平又好食仲可以喺邊度揾👍👍