2017-12-17 655 views
朋友今日帶我嚟太子搵嘢食,佢介紹有間西餐廳唔錯,其實好近太子地鐵站,餐廳佈置簡單有格調。原來佢哋有得電子餐牌點餐,但係我哋都唔係太識用,最後都係變咗人手落單,哈哈。點左兩個套餐,有餐湯送,原來係冇得揀架,要跟返當日餐湯,今日係番茄湯,配上紫薯麵包,餐湯好足料,有好多蕃茄蓉係入邊。煙三文魚意大利飯$88 ,上面有兩朵好靚嘅煙三文魚玫瑰,煙三文魚不會過鹹,而且好重魚味,意大利飯就好重忌廉味道,飯軟硬度剛好,入邊仲有一啲細蘑菇。黑毛BB豬鞍$188,豬鞍勁厚,但係一啲都唔會硬,切開嗰陣見到脂肪分布平均,咬落去重味道,旁邊仲有個醬汁可以點,但其實唔需要都已經好夠味。原隻去骨春雞$158,一上枱已經聞到好香嘅雞味,隻雞一切就開,雞肉好嫩滑,外皮燒得剛剛好,配埋入邊嘅雞肉食簡直一流,最值得一讚嘅係雞胸位都好滑最後加左$10要一個甜品,今晚有三款蛋糕選擇,當然揀咗最鍾意嘅芝士蛋糕,唔好講笑甜品都好正,好重芝士味,對我呢個芝士迷黎講真係好想要多一件。我哋兩個人埋單都係二百幾蚊,但係就食到勁飽,下次都會再返嚟幫襯,試佢哋餐廳出名嘅豬手。

黑毛BB豬鞍$188,豬鞍勁厚,但係一啲都唔會硬,