2020-08-21
日日唔係煮就係煮🙄…偶而買下外賣都真係幾開心, 等廚房休息一下😝😝! 台灣菜好少煮 (根本唔識煮🤫), 突然間想食牛肉麵…🍜🍜三盛紅燒牛肉麵 ~ 湯味濃郁, 麵質都爽口! 三盛分別係🐄牛腱、🐄牛腩 & 🐄牛丸! 牛腩超級淋同入味, 入口即化, 超讚👍! 牛丸都滿滿牛肉味, 味香夾濃, 質地方面因為唔係牛筋丸, 所以只係少少爽口都可以接受! 牛腱都出色, 只係其中一件有筋比較難咬, 其餘2片都好味! 🤭🐖鹽酥排骨滷肉飯 ~ 滷肉好好味啊🤤, 唔油膩份量多又唔會咸! 飯有飯香! 排骨外皮炸得好鬆脆, 返到屋企食都仲keep 到少少脆口, 仲切好晒一件件, 夠貼心! 🍅🥟蕃茄濃湯水餃 ~ 好濃好濃的蕃茄湯, 水餃足有8隻, 🥟隻隻都好大隻, 飽足! 🐥古早味滷水雞翼3隻 ~ 滷得好入味, 雞翼肥嘟嘟, 唔會過老無爆皮, 正! 🧃飲品 ~ 雪到好冰凍的洪大媽珍珠奶茶 (罐) & 板町無糖烏龍茶 (罐) 💁♀️我因為喺附近所以自取免送餐, 發現原來仲有一間餐廳, 下次試埋!