2018-10-25 675 views
公司附近嘅餐廳幾乎已經比我哋食勻,見 #靚媽媽 餐餐食到誓願咁😪 今日一於比幾蚊搭車落 #筲箕灣 搵好嘢食😋 嚟到 #大東街,最為人熟悉嘅一定係 #切腩撈粗,不過星期四係人哋嘅例假,而且我都食到厭哂lu👉🏻👈🏻 係時候轉吓口味,正喺麵店嘅斜對面見到 桻之燒,門面睇嚟唔錯咁,就去試吓啦👀店員好快為我哋安排好座位,仲推介咗幾款 #定食 🍱比我哋,🤩🤩似乎樣樣都唔錯咁❤️ #靚媽媽 一向鍾情食 #牛扒,而 #小秘書 我就當然會order條 #鰻魚 滿足吓自己啦😋 咪睇餐廳細細,廚師手勢認真有水準,#定食 仲包咗個🥣 #南瓜粟米餐湯+#蒜蓉多士、#熱飲☕️ 好豐富❤️先講個 #南瓜粟米餐湯,廚師將南瓜肉撈埋🌽粟米一齊煮湯,口感好香甜、絕對足料👍🏻 蒜蓉包🍞都係即時整起嘅,不過就無咩特別😄 五成熟嘅燒肉眼扒,火路控制得好好,牛扒🐮上枱嘅時候,肉身仍然保持係粉紅色,肉味豐富,我都忍唔住食咗幾舊🐮 咁當然我唔會咁自私,一個人食哂條肥嘟嘟嘅鰻魚落肚啦,估唔到 #靚媽媽 都讚好👍🏻 不過美中不足嘅係餐廳無用到珍珠米,不過醬汁同肥美嘅魚肉已經令我好滿足🤩🤩 加埋配菜 #紫薯蓉 👍🏻👍🏻👍🏻 我嘅飯堂名單又可

先講個 #南瓜粟米餐湯,廚師將南瓜肉撈埋🌽粟米一齊煮湯,口感好香甜、絕對足料👍🏻 蒜蓉包🍞都係即時整起嘅,不過就無咩特別😄 五成熟嘅燒肉眼扒,火路控制得好好,牛扒🐮上枱嘅時候,肉身仍然保持係粉紅色,肉味豐富,我都忍唔住食咗幾舊🐮 咁當然我唔會咁自私,一個人食哂條肥嘟嘟嘅鰻魚落肚啦,估唔到 #靚媽媽 都讚好👍🏻 不過美中不足嘅係餐廳無用到珍珠米,不過醬汁同肥美嘅魚肉已經令我好滿足🤩🤩 加埋配菜 #紫薯蓉 👍🏻👍🏻👍🏻 我嘅飯堂名單又可以加添一新名成員喇!
2018-10-25
$102 (Lunch)
  • 鰻魚飯定食
  • 燒牛肉眼扒定食