2004-08-31 25 views
尋晚爸爸生日, 我地舉家黎利苑食飯同佢慶祝!訂左八點, 早左少少黎到, 但係都即刻有位.我地叫左1) 如意吉祥-- 炒銀杏露筍百合. 呢個餸鑊氣好夠, 食落有少少乾炒牛河o既味道, 幾得意!2) 意大利脆皮蝦-- 例牌有三隻巨型虎蝦, 每隻斬半炸香. 再淋一個薄薄o既忌廉汁. 蝦好大隻啖啖肉,又彈牙又爽, 師傅炸得香口唔油, 好有質素! 誠意推介!3) 醬烤骨配饅頭-- 用一個酸甜汁配烤得酥香鬆化o既肉, 好冶味! 爸爸鍾意食, 奈何顧慮到膽固醇同脂肪o既問題, 佢只能淺嘗!4) 上湯白菜胆5) 海味什菜煲6) 蘿蔔絲酥餅-- 平時晚市無嫁, 不過呢排黃油蟹宴裡有呢個點心, 所以我地先有口福!上次晚市食過雅蘭分店o既蘿蔔絲酥餅, 凍冰冰又乾爭爭, 覺得唔掂. 但係今次o係呢間分店食就覺得正好多! 酥餅熱辣辣, 裡面o既蘿蔔絲又清甜又多汁!係另一個誠意推介!每碟小菜賣相都好靚, 部長同侍應o既服務態度都好好, 雖然起菜速度慢左d, 但係我地整晚都食得好開心, 好滿足! 一定會翻炒!
尋晚爸爸生日, 我地舉家黎利苑食飯同佢慶祝!
訂左八點, 早左少少黎到, 但係都即刻有位.
我地叫左
4) 上湯白菜胆
5) 海味什菜煲
每碟小菜賣相都好靚, 部長侍應o既服務態度都好好, 雖然起菜速度慢左d, 但係我地整晚都食得好開心, 好滿足! 一定會翻炒!