之前4人限眾令既時候,同朋友去尖沙咀搵食,想食既幾間都無位要排隊,其中1位朋友就推介呢間餐廳,話貴得黎幾好味👍我地3個人就決定直接叫3人定食$728有豬扒、豬柳、大蝦、生蠔。其實覺得有d貴,話哂未試過食豬扒呢個價錢,仲要午餐。枱面每人一個白芝麻,我地各自動手將芝麻磨碎,一路傾計一路磨,芝麻香味慢慢滲出黎,好香。磨到差唔多就停手,個芝麻勁香,好期待試下咁貴既日式炸豬扒。送上枱好大份啊! 每樣都有3份至4份。定食每人都有碗湯、飯、醬料。將醬料倒入頭先磨既芝麻,然後配炸物食,絕對唔會油膩。第1舊我選左食大蝦,啖啖肉,又夠爽口,而且個皮脆得黎一點油膩感都無,係好清爽既炸物。其他生蠔、豬肉、豬柳一樣好味。不過我地最中意既反而係個配角椰菜,椰菜我地叫左加左起碼3次! 因為配炸物食好爽,而且椰菜絲好新鮮,每一口都勁爽。食完仲有生果杯。好食係唔錯既,係可以試一試既,但價錢真係小高,未必會係自己主動再去食既餐廳,但可以試既。

我地3個人就決定直接叫3人定食$728

磨到差唔多就停手,個芝麻勁香,好期待試下咁貴既日式炸豬扒。

送上枱好大份啊! 每樣都有3份至4份。

定食每人都有碗湯、飯、醬料。

將醬料倒入頭先磨既芝麻,然後配炸物食,絕對唔會油膩。

其他生蠔、豬肉、豬柳一樣好味。

食完仲有生果杯。