2019-03-17 2892 views
之前睇飲食節目已經mark左呢間中菜廳,今日相約老公到此一聚。經過一條樓梯,梯間嘅側邊掛著一幅幅寶哥嘅招牌菜與雜誌紙。天花板以一幅一幅雲朵拼成, 同「雲來軒」的名字相合。入座及離開時侍應有親切的招呼。坐低時,侍應已略略介紹招牌菜,唔覺hard sell , 感覺舒服。普洱茶好濃好滑,老公一向都飲好似苦茶的普洱,所以佢不停讚茶好飲。前菜腰果脆口唔油膩,仲要越食越開胃。窩粑士多啤梨骨窩粑好脆,唔會有油膩感,佢脆到"卜"一聲,唔會腍或韌。士多啤梨和醬清甜,真係有骨俾你,出面好多酒樓都只俾肉而冇骨。醒胃話梅雞(半隻)話梅雖然已經係煮到腍,但我食咗幾粒,因為酸微微好開胃。雞肶好嫩,唔捨得咬走雞皮,因為啲話梅味入哂啲皮,甜甜地好香。三色椒好甜爽口。雪山花之戀好似幅畫咁,蛋白好滑,入面有一絲絲蟹肉和花支片,核桃甜美冇益味。侍應係我地食完每道菜之後都幫我地換碟,服務一流。**記住要訂位,當晚7:30已經滿座。
經過一條樓梯,梯間嘅側邊掛著一幅幅寶哥嘅招牌菜與雜誌紙。
天花板以一幅一幅雲朵拼成, 同「雲來軒」的名字相合。
入座及離開時侍應有親切的招呼。

前菜腰果脆口唔油膩,仲要越食越開胃。

窩粑士多啤梨骨

醒胃話梅雞(半隻)

雪山花之戀
侍應係我地食完每道菜之後都幫我地換碟,服務一流。
**記住要訂位,當晚7:30已經滿座。
Type of Meal
Dinner