2022-11-11 1547 views
呢日約咗朋友喺旺角見面,諗住醫肚後再睇場戲,揀咗呢間之前bookmark嘅小店一人一碗小鍋米線,加多個特色小食🔸小鍋米線 配 招牌腩肉+豬軟骨(麻辣胡椒湯•微辣)$45豬軟骨又腍又入味,大力推介🙌🏼🫶🏼🙌🏼腩肉吸咗麻辣胡椒湯味,唔錯呢兩款餸都揀得好好. 俾個讚自己先😌湯底方面~微辣~好彩我呢個BB食辣學員都handle到✌🏻食完個嘴唇雖然有啲啲麻,不過好快散😬🔸小鍋米線(轉薯粉) 配 蜂巢凍豆腐+豬大腸+炸醬 (酸麻辣湯•小辣) $56朋友係食辣之人,佢話第一次幫襯,試一試水溫,辣度揀咗小辣點知……小辣對於佢嚟講冇料到🤷🏻‍♀️ 至於配料呢~朋友話OK,炸醬相對出色薯粉份量好多嘅呢~🔸蒜泥白肉 $38 青瓜+腩肉 配 自加製蒜泥醬不過不失,定價相宜🔸凍菜蜜 $6飲品跟餐優惠價:$6 味道淡淡哋,啱晒我用膳期間,見到隔籬枱塊炸豬扒有啲吸引,又聽到有食客話個胡椒豬肚湯米線唔錯下次再嚟嘅話,一於試吓炸豬扒同胡椒豬肚湯,同埋encore豬軟骨同招牌腩肉

一人一碗小鍋米線,加多個特色小食

🔸小鍋米線 配 招牌腩肉+豬軟骨(麻辣胡椒湯•微辣)$45
豬軟骨又腍又入味,大力推介🙌🏼🫶🏼🙌🏼
腩肉吸咗麻辣胡椒湯味,唔錯
呢兩款餸都揀得好好. 俾個讚自己先😌
湯底方面~微辣~好彩我呢個BB食辣學員都handle到✌🏻
食完個嘴唇雖然有啲啲麻,不過好快散😬
小鍋米線 配 招牌腩肉+豬軟骨(麻辣胡椒湯•微辣)

朋友係食辣之人,佢話第一次幫襯,試一試水溫,辣度揀咗小辣
點知……小辣對於佢嚟講冇料到🤷🏻‍♀️
至於配料呢~朋友話OK,炸醬相對出色
薯粉份量好多嘅呢~

🔸蒜泥白肉 $38

凍菜蜜

2022-10-06
Type of Meal
Dinner
小鍋米線 配 招牌腩肉+豬軟骨(麻辣胡椒湯•微辣)