2023-09-14
同朋友出尖沙咀行街,見到呢間店名子幾有趣 ,店內有幾個立吃位置,就即管試試。點了一份XO醬蛋炒腸粉及一個脆炸魷魚酥。2款小食都即叫即整,先上xo 醬蛋炒腸粉,好香好有穫氣,腸粉唔會太淋有咬口,炒得均勻,每條都有醬油XO醬味,整體夠晒惹味。脆炸魷魚酥,即炸好香脆,而且同其他店的出品很不同,炸出嚟大小均勻,魷魚鬚易咬開,最特別是呢度粉漿加了海苔碎,食落更香口,亦幾有心思。2款食品整碟份量夠多,我同朋友食到飽。但我已猶未盡,再點了一個芝士煙肉安格斯及脆香單骨雞翼回家再繼續食。芝士煙肉安格斯真係好好食,店家用上黑炭包,就算車程有點長,回到家仍然好鬆軟。餡料好豐富,安格斯加芝士肉味特出,連包內的菜及青瓜都食得出好新鮮。絕非連鎖快餐店的質素。脆香單骨雞翼,食落夠脆夠香口,個醬好特別酸酸甜甜,顏色亦好特別。下次試下其他Burger先!
2款食品整碟份量夠多,我同朋友食到飽。
下次試下其他Burger先!