2019-08-12 250 views
同事今日放工帶咗我嚟旺角呢間一休居酒屋食日本嘢. 呢度同我去開嘅居酒屋都幾唔同, 餐廳好光猛, 裝修簡單. 啲侍應都好 nice, 好快就安排到座位畀我哋.睇完一輪餐牌, 發覺佢嘅刺身同埋壽司都貴, 但係拉麵、飯 、同埋 小食就好抵食.最後我哋決定 order 一個拉麵做主食, 留肚食多啲小食辛辣黑豚肉拉麵 ~ 個湯唔錯, 不過辣味唔夠, 如果有得畀我揀辛辣程度會更正. 拉麵夠爽口彈牙, 我最欣賞佢嗰三塊叉燒, 好好味蒜片和牛粒 ~ 啲和牛粒好好味呀, 夠味道但唔會太鹹, 肉質嫩滑但一啲都唔油鹽燒三文魚腩 ~ 超香口, 唔會好咸, 魚皮燒到脆卜卜但啲魚腩肉仲係咁嫩滑, 正到停唔到口啊燒酒煮蜆 ~ 蜆肉好肥美鮮甜, 好大鍋, 兩個人幾乎食唔曬雖然飽, 但女人係有另一個位食甜品㗎嘛, 梗係要食埋佢個 cheese cake 啦. 真係冇叫錯, 好好食呀! 芝士味夠香濃, 個蛋糕好鬆軟, 唔會實的的, 又唔會痴到我成口芝士. 如果唔係同事撳住我, 真係會 encore 多一件, 好滿足呀
同事今日放工帶咗我嚟旺角呢間一休居酒屋食日本嘢.
呢度同我去開嘅居酒屋都幾唔同, 餐廳好光猛, 裝修簡單.
侍應都好 nice, 好快就安排到座位畀我哋.

最後我哋決定 order 一個拉麵做主食, 留肚食多啲小食

拉麵夠爽口彈牙, 我最欣賞佢嗰三塊叉燒, 好好味

辛辣黑豚肉拉麵

蒜片和牛粒

鹽燒三文魚腩

燒酒煮蜆 ~ 蜆肉好肥美鮮甜, 好大鍋, 兩個人幾乎食唔曬
燒酒煮蜆

真係冇叫錯, 好好食呀!

2019-08-12
$200 (Dinner)
辛辣黑豚肉拉麵
蒜片和牛粒