2022-05-24 845 views
難得家人能抽時間出來,便嘗試找間小店跟他們共進晚餐🤣餐內環境幾好,雖然係一個長方形位置 ,坐得好舒服,唔會好迫。晚餐餐牌,之後寫落張紙到,大部分係肉類,有沙拉,小食同甜品。首先叫左個燒吞拿魚沙律,果然啲人話佢個沙律醬芥末醬幾特別,半生熟嘅吞拿魚都幾好食,記住要撈勻先食,因為佢將藜麥放晒喺同一邊,如果男仔食可能唔夠,啱啱好一人份量。爸爸叫咗一個ribeye,佢係晚餐套餐,薯條可以添食但佢係有薯條唔係粗薯條,扒都幾大塊不過當日食嘅時候有少少鹹,我地揀左五成。個甜品先係重點!佢本身仲有黑朱古力蛋糕同埋Tiramisu,最後揀咗依個法式焦糖芝士蛋糕絕對無錯!佢個餅底好乾身,中間嘅焦糖芝士係粒粒感覺好特別,上面嘅忌廉帶甜,不過如果唔鍾意好甜嘅人唔建議揀呢個。三個人最後埋單既價錢,幾抵食,佢仲有燒雞,牛柳同羊架喺餐廳嘅電視上都有出現圖片,好似都好食!如果多人去嘅話可以一次過試晒!
難得家人能抽時間出來,便嘗試找間小店跟他們共進晚餐🤣

晚餐餐牌,之後寫落張紙到,大部分係肉類,有沙拉,小食同甜品
燒吞拿魚沙律

肋眼牛扒

爸爸叫咗一個ribeye,佢係晚餐套餐,薯條可以添食
法國焦糖芝士蛋糕

如果多人去嘅話可以一次過試晒!
2022-05-23
燒吞拿魚沙律