2022-03-20 583 views
有日同朋友仔想食韓國嘢,但又唔想食炸雞,就去咗岀名食烤雞嘅Goobne Chicken啦~➼ 原味烤雞+蜜糖烤雞無論係食炸雞定烤雞,識食一定係食半半!而且一定要揀原味😋原味先可以真係試到啲雞肉係咩料㗎嘛!🤣雞皮因為係烤焗嘅關係,所以冇咁油膩,仲有啲脆口,同時又鎖得住啲肉汁👍🏻加上肉質又好嫩滑,真心覺得冇咁邪惡~原味烤雞本身有少少辣辣哋,佢哋另外都有比三款醬我哋點,我同朋友仔一致覺得唔點醬已經好夠味😋至於蜜糖烤雞,件件都沾滿醬汁💕個汁甜甜哋好惹味,不過食咗兩舊會開始覺得有啲膩,好彩係嗌咗半半姐~➼ 蕃茄奶油炒年糕好重蕃茄味!呢個冇卡邦尼咁漏,可能係因為加咗蕃茄🍅另外佢唔係淨係得年糕,仲有意粉Tim㗎!好飽肚💕我哋差啲食唔晒🤣

➼ 原味烤雞+蜜糖烤雞

原味烤雞+蜜糖烤雞