2018-10-31 571 views
新開個時鋪天蓋地既宣傳,見到整間餐廳都係粉紅色😍超級少女心💖連啲佈置、枱凳、餐具、野食賣相,都好靚,我當時已經比佢地吸引住😻不過長期都好多人,拖到依家,終於有機會捉男朋友陪我去食啦👻-🔹Bossy Royal Set($368)⭐️8/10➸ 沙律湯X2 / 前菜X2 / 主菜X1 / 意粉飯包類X2. . .▫️蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律🥗沙律幾得意,用個玻璃樽仔裝住😆當日餐湯係甘荀忌廉湯,有啲甘荀粒粟米粒咁🌽-▫️前菜: 龍蝦芝士玉子燒 + 鮮果鮮蝦米紙卷玉子燒蛋都幾滑,入面夾住好大舊龍蝦肉😍不過有少少焦燶左~米紙卷超級藝術派,佢啲醬灑到好有街頭塗鴉風😂米紙卷包左啲鮮味,食落好refreshing,比起蝦我鍾意鮮味多啲🍊-▫️主菜: 低溫慢煮三文魚🐟賣相睇落平平無奇,估唔到好好食喎😱三文魚一切開,就見到嫩嫩既肉,就知道一定勁滑🤤同平時食開好鞋既三文魚完全唔同,真係勁滑!用薯蓉鋪底,面頭係淋上芝士醬汁,好味🧀-▫️意粉: 龍蝦芝士Mac & cheese可以揀煙斗粉/意大利飯,我揀左煙斗粉,係巨型版長通粉😆我好鍾意呢個啊!長通粉個窿可以藏住啲龍蝦汁💦食落啖啖都有龍蝦汁👍🏻-▫️包: 龍蝦包🥪好多龍蝦
新開個時鋪天蓋地既宣傳,見到整間餐廳都係粉紅色😍
超級少女心💖
不過長期都好多人,拖到依家,終於有機會捉男朋友陪我去食啦👻
🔹Bossy Royal Set($368)⭐️8/10
. . .

▫️前菜: 龍蝦芝士玉子燒 + 鮮果鮮蝦米紙卷
玉子燒蛋都幾滑,入面夾住好大舊龍蝦肉😍不過有少少焦燶左~

▫️主菜: 低溫慢煮三文魚🐟

▫️意粉: 龍蝦芝士Mac & cheese

▫️包: 龍蝦包🥪好多龍蝦肉,唔使剝殼又啖啖肉😋個包烘得好脆,仲搭左啲牛油蜜糖一齊烘咁,食落個包甜甜地🍯

🔺兩杯沙冰🦄觸角獸個杯有點甜,我比較喜歡曲奇🍪仲有幾隻熊仔餅乾🐻

🔺有三層架放上去扮high tea超岩同朋友瘋狂自拍🤳🏻
$220 (Tea)