2022-05-27
新蒲崗嘅新餐廳/咖啡店好多花花裝飾,好少女風係呢區真係好少有而且嘢食款式多,服務又好唔怪之得lunch hour 咁多人啦 下面2 個set 已經包咗飲品同甜品架啦 扒龍蝦尾墨魚汁麵 📍$288上菜時已經覺得好吸引,擺盤擺得好靚,好岩得打咭 😂😂 當然,食落味道相當唔錯 👍🏻墨魚汁岩岩好,本身嘅鮮味滲哂落啲意粉到,仲帶有鮮甜嘅龍蝦汁,但神奇地又唔會整到個嘴污糟哂喎 😱 上面嘅龍蝦尾份量都好足,絕對唔吝嗇,而且夠新鮮彈牙虎蝦番茄扁意粉 📍$198又係我最愛嘅番茄意粉呀 😍 上枱見到呢個顏色同收汁狀況已經估到味道應該唔錯,食落口都一如所料!番茄味好濃,仲有車厘茄,好開胃,而上面嘅虎蝦都幾大隻,仲要有蝦膏架 😋 撈埋黎食,正呀!香芒抹茶鮮奶 📍$44好香芒果味 🥭 飲落仲有淡淡嘅抹茶香,幾清新,就算食咁多嘢都唔會覺得漏喎,面頭仲加咗啲芒果爆珠,好有童年回憶 😂甜品:Tiramisu & creme brule, 細細地好精緻,食完個咁大份嘅lunch, 少少地就岩哂啦 👏🏻
好多花花裝飾,好少女風
係呢區真係好少有
而且嘢食款式多,服務又好
唔怪之得lunch hour 咁多人啦
下面2 個set 已經包咗飲品同甜品架啦