2018-05-06
位於長沙灣的少女風cafe,之前剛剛開業嗰陣時嚟過一次,今次嚟到裝飾多咗好多,食物嘅款式都多咗好多選擇。呢間cafe全間都係粉色系,幾乎每一個角落都係打卡位,充斥着少女心,仲有好多道具比姊妹們影相,呃like真係一流❤️唔好以為呢間cafe得個樣呃得下人,其實食物質素都有好令人滿意,性價比好高!蟹柳蟹籽意粉($60)份量非常足料 蟹籽堆到成座山咁多,意粉軟硬度適中,配上嘅白汁好香奶味,醬汁亦都啱啱好撈晒成個意粉,唔會乾爭爭。$60大大份意粉,份量對女仔黎講夠曬飽肚,仲要有配野飲,性價比真係唔錯。煙三文魚牛角包($60)另外朋友仲叫咗一個煙三文魚牛角包,價錢同樣係$60配一杯野飲。小食拼盤($78)大食嘅我地仲心思思想叫樣小食,揀咗好耐都唔知叫邊款好,最後就決定叫小食拼盤。小食拼盤一次過有雞翼,肉丸,薯餅同薯條,一次過滿足晒幾個願望,啱晒有選擇困難嘅我哈哈。Dreaming ($58)點餐嗰時店主推介左我飲啲杯新出嘅dreaming,睇圖嗰陣時已經覺得好靚,一上枱我同朋友真係話哇一聲,粉紅色漸變紫色,加上面層嘅忌廉同糖果裝飾,不得了,未飲個賣相已經贏咗一大截。唔好以為呢杯奶昔睇得唔飲得,飲
蟹柳蟹籽意粉($60)
煙三文魚牛角包($60)
小食拼盤($78)
Dreaming ($58)
唔好以為呢杯奶昔睇得唔飲得,飲落好啱我口味。紫色同粉紅色分別係紫薯同士多啤梨奶,飲粒士多啤梨奶味比較出,而且唔係好假嘅士多啤梨,係意料之外嘅好飲😳❤️
唔好以為cafe收費一定好高,同旺角嘅樓上cafe相比,價錢平得多,份量同質素仲要好好多!(旺角cafe食物質素就唔講啦..)
兩位年輕店主仲好好傾同好細心!
原來有男士黎的話,份量會自動免費加底,大食嘅男士們一定唔怕食唔飽🤙🏿
當日重同朋友順便慶祝生日,影左好多好多靚相。如果想比個驚喜朋友慶祝下生日,花說真係一個好地方!
但大家去之前最好book定咁就包有粉紅枱坐