2022-05-30
同好耐冇見嘅朋友一齊食飯,當然要去人氣高餐廳,座位唔多,怕耽誤咗好事,特登提前2-3日留位。環境舒服,適合談天說地。二人民族風味套餐 $368👍🏻牛油果酸忌廉冬陰墨西哥脆片🥑2款醬汁,自家製酸忌廉溝咗啲粟米粒,朋友好中意,點點吓好快清晒。🤙🏻夏威夷三文魚香芒蓋飯碗 🥗中間醋拎開係珍珠飯,落咗紫菜碎,變咗和風,同沙律一齊味道好夾,三文魚口感嫩滑。🤙🏻印度菠菜豆腐咖喱角碗手抓餅熱辣辣,配好rich嘅羅勒醬、車厘茄、芫茜同香料,而豆腐質感好Q彈,好似食緊魚蛋,印度混搭港風。👍🏻白酒香蒜乾蕃茄意大利粉 $88可走五辛,車里茄、秀珍菇、金不換(羅勒)經典,合符期望。任何一款甜品任何兩杯非酒精類飲品🤙🏻香蕉火龍果燕麥奶 $48香蕉味濃郁,不太能使出火龍果的味道,但很清新,不甜。🤙🏻奇異果羽衣甘藍燕麥奶 $48淡淡蔬果味,有蘋果作為調和,入口感覺不會太似五青汁,健康又有營養。👍🏻焦糖脆脆檸檬撻 $58口感軟滑,餅底鬆化,不過可能食完太飽,感覺少少滯,好彩唔算好甜。👍🏻抹茶拿鐵(冰) $30外觀同奇異果特飲一樣,呈青草色,抹茶味的確香濃。過咗晏晝5:30會收加一服務費,見到啲員工服務態度好好,有禮貌,
二人民族風味套餐 $368
👍🏻牛油果酸忌廉冬陰墨西哥脆片🥑
🤙🏻夏威夷三文魚香芒蓋飯碗 🥗
🤙🏻印度菠菜豆腐咖喱角碗
👍🏻白酒香蒜乾蕃茄意大利粉 $88
可走五辛,車里茄、秀珍菇、金不換(羅勒)經典,合符期望。
任何一款甜品
任何兩杯非酒精類飲品
🤙🏻香蕉火龍果燕麥奶 $48
香蕉味濃郁,不太能使出火龍果的味道,但很清新,不甜。
🤙🏻奇異果羽衣甘藍燕麥奶 $48
👍🏻焦糖脆脆檸檬撻 $58
👍🏻抹茶拿鐵(冰) $30
外觀同奇異果特飲一樣,呈青草色,抹茶味的確香濃。
過咗晏晝5:30會收加一服務費,見到啲員工服務態度好好,有禮貌,係值得嘅。