2016-05-08 679 views
想跟朋友靜靜咁傾吓計,於是係openrice找咗間樓上有海景嘅餐廰!晚餐主要題供SET DINNER!我今日揀咗沙律!係我最鐘意嘅水牛芝士蕃茄沙律!面頭有我最鐘意嘅rocket,我鐘意rocket獨有嘅香味,而且帶有甜味又有少少辛辣嘅感覺,層次比一般嘅香草豐富!另外,水牛芝士味道清新可口,質感比較煙韌、扎實,有一種好似食緊肉類嘅感覺!通常水牛芝士都會用來配沙律食嘅,水牛芝士配上蕃茄再加上橄欖油及香草!蕃茄亦好鮮甜!鵝肝煎得剛剛好!表面香脆、內裏仍然十分嫩滑!食起來油香滿口、味道甘香!再配上旁邊既蘋果泥可以降低油脷嘅感覺!旁邊嘅多士也很香脆!Main course我揀咗西班牙黑毛豬!肉質鮮嫩、味道濃郁!即使厚切仍能保持鮮嫩、鬆軟腍身!燒嘅時間、火喉亦控制得剛剛好,中間肉質部位仍然係粉紅色的,十分鮮嫩!甜品係焦糖燉蛋,唔係太甜,蛋味濃厚!最後飲返杯咖啡,圓滿收場!
晚餐主要題供SET DINNER!
甜品係焦糖燉蛋,唔係太甜,蛋味濃厚!
最後飲返杯咖啡,圓滿收場!
2016-03-30
Type of Meal