2018-07-27 424 views
中午時間在葵芳新都會廣場搵食的確甚有難度,18少爺在4樓,唔知是否位置問題,較容易被客人遺忘,今天在「不須等候,二人直入」情況下,我去同少爺共度午餐先!我們跟餐牌點了兩份午餐:●印尼炒飯拼串燒炒飯只得兩隻蝦和數粒豆炒,有少少dry,但用上了醬汁,飯甜甜地幾好味,唯有用煎蛋和菠蘿青瓜伴飯食。串燒味道唔錯,可惜只得兩串,「些牙」了一串給朋友後,自己食一串,其實都覺得有唔夠喉既感覺。●海南雞飯配馬來西亞肉骨茶雞肉肉質嫩滑,欣賞佢有一條菜芯伴碟,感覺健康。加錢可拼肉骨茶,馬來西亞和新加坡口味,我們揀了深色,藥材味較重的馬來西亞。若是怕怕藥材味,可以揀新加坡,色淺,用白胡椒清淆成。午餐送飲品,價錢約$100位,食物分量普通。

我們跟餐牌點了兩份午餐:

●印尼炒飯拼串燒
印尼炒飯

●海南雞飯配馬來西亞肉骨茶
海南雞飯配馬來西亞肉骨茶

午餐送飲品,價錢約$100位,食物分量普通。
印尼炒飯
海南雞飯配馬來西亞肉骨茶