2023-04-30
🍓必食招牌窩夫🧇少鹽少糖低澱粉食店🥗Green🌱之選Green Waffle Diner(中環)今次同豬仔嚟到中環,呢邊有好多古色古香嘅建築物,而且店舖充滿特色設計,街道充滿歷史痕跡🥰我地夜晚嚟到Green Waffle Diner,呢間餐廳主打健康飲食,啱晒鍾意keep fit嘅豬女🐷 餐廳可以喺上環/中環出口,沿着手扶電梯或者樓梯直上,好方便🤗哩間餐廳逄星期五及星期六,營業時間至凌晨3am,啱晒繁忙嘅都市人生活🎊餐廳嘅設計好摩登時尚,木系設計,加上唔同植物擺設,仲有月球燈😍 我哋叫咗一個5 course dinner special,好豐富,仲有埋甜品😋🌻5 course dinner special $248☕️✨精選沙律🥗沙律菜好新鮮,配上蕃茄仔及黑醋汁好開胃,酸酸甜甜😋✨有皮薯條🍟新鮮炸起嘅薯條,熱辣辣,好香好脆,枱上有芝士粉加啲落去仲好食😋✨楓糖烤雞鎚意大利粉配南瓜汁兩隻楓糖漿大雞鎚🍗肉質嫩滑,配上超香濃嘅多重芝士南瓜汁😍好香甜嘅南瓜味,配上濃郁奶香味嘅芝士味,每條意粉都掛滿醬汁,意粉軟硬適中🤗✨士多啤梨大黃醬窩夫配朱古力雪糕🧇窩夫脆卜卜,熱辣辣,又好鬆化,配上朱古力雪糕好香
少鹽少糖低澱粉食店🥗Green🌱之選
Green Waffle Diner(中環)
✨精選沙律🥗
沙律菜好新鮮,配上蕃茄仔及黑醋汁好開胃,酸酸甜甜😋
✨有皮薯條🍟
✨楓糖烤雞鎚意大利粉配南瓜汁
✨士多啤梨大黃醬窩夫配朱古力雪糕🧇
窩夫脆卜卜,熱辣辣,又好鬆化,配上朱古力雪糕好香濃,好好食😋佢哋嘅士多啤梨大黃醬係自己整㗎🤗健康天然又少糖😋~
✨熱檸水(跟餐)
檸檬兩片,好夠味😋
✨烤卡津雞肉薯仔粒鑊仔 $94 (Baby size)
我哋單點咗鑊仔薯仔粒,我哋俾佢嘅封面圖吸引咗,超牽絲既芝士,配上薯仔、雞肉、青椒🫑好惹味,面仲有隻流心蛋,超濃郁嘅蛋味,好creamy😋雞肉仲好香好嫩~
P.S.
🌟客人消費滿$680就可以申請VIP, 之後消費就有9折優惠,仲有得儲積分換獎品🤗
🌟餐廳既過濾咖啡仲可以無限添飲 👍🏻啱晒咖啡迷☕️
食物✨✨✨✨
環境✨✨✨✨
衛生✨✨✨✨
價錢✨✨✨✨
🏠Green Waffle Diner (擺花街) (中環)
中環擺花街43號地舖