2018-04-05 138 views
唔知點解一直都好鍾意食西班牙野近排尖沙咀好似又開咗幾間見到呢間啲食評都唔錯我就一直都想去難得閒日大家收工都得閑擇日不如撞日就連假之後去試下夜晚五點幾去到完全唔使等位成間野嘅裝修都幾靚而且隻色係唔少女仔都好鍾意嘅湖水藍簡直就係打卡勝地一坐低果然兩個friend都比枱面上面嘅濕紙巾同埋美金之間吸引左目光三個人好快就決定咗想食乜首先一定要叫個西班牙海鮮燉飯呢度最好就係可以叫2人份想試多啲嘢梗係叫2人份啦跟住仲叫咗個藍芝士羽衣甘藍沙律,芝士蟹餅同埋一定要試嘅抹茶麻薯窩夫上菜嘅速度都好快 叫左一陣就已經上咗個飯啦個飯嘅份量都好大就算係兩個人份量青口都好似有成六隻蜆有好多 蝦都有四隻啲蝦都算新鮮 而且肉質幾好唔會話梅個炒飯都好足料有青紅黃椒嗰啲味道都唔錯跟住就嚟咗個沙律面頭都好多藍芝士同埋梨因為我比較鍾意食藍芝士所以就覺得好好食佢個沙律就有啲黑醋汁嘅酸酸地都唔錯跟住就嚟咗個芝士蟹餅份量比想像中大 蟹鉗有五隻但係可能芝士份量唔係太夠做唔到拉絲嘅效果呢樣有少少失望但係喺面頭啲芝士都算香下面就係薯仔同埋蛋個蛋餅嘅蛋味同芝士味唔係太夠而且啲蟹鉗就冇乜味 同埋啲肉都係比較水嘅食完鹹野一定要試埋佢個麻糬窩夫咁
唔知點解一直都好鍾意食西班牙野

食完鹹野一定要試埋佢個麻糬窩夫
咁比較特別好似係佢個抹茶
因為都飽飽地叫咗半份
好彩淨係要半份 隔離枱叫咗全份 個size真係好大
半份就有三塊窩夫 一球綠茶雪糕 幾個綠茶brownies同埋兩劈cream 仲有一兜紅豆蓉同埋糖漿
抹茶麻薯窩夫

首先食咗個brownies 非常重綠茶味 有啲回甘 所以非常之好食 完全估唔到呢樣野會係成個甜品最好食嘅
嗰兩劈cream都比想像中好 完全冇hea度
紅豆蓉呢就係罐頭貨啦 所以不吃也罷
比較差呢就係個雪糕
雪到好硬根本用羹都切唔到落去 唯有等佢開始溶嘅時候先食到
個窩夫就正正常常 麻糬嘅份量唔係話太多 都唔係太煙un 主要係夠熱
抹茶麻薯窩夫

食完餐飯呢其實可以填個問卷之後就會送一個cream brulee
其實佢送呢樣野係最最最最失敗嘅一個位
因為實在太冇誠意啦

根本冇用過雲呢拿子去整
食過paul lafayet真係返唔到轉頭
淨係得個甜字 好彩係送嘅
creme brulee

其實呢間餐廳嘅定價都幾進取
我哋三個人食咗呢四樣嘢 買單一個人都成$280
定係喺香港食西班牙野不嬲都咁貴呢!?
2018-04-03
$280 (Dinner)
西班牙海鮮燉飯
藍芝士羽衣甘藍沙律