2019-04-29 35 views
正宗麻辣湯配埋個強身松茸野菌湯,唔好以為兩個湯底加埋肯定係天價啦!唔通淨係食個湯底都已經夠飽咩🙊咁諗就完全錯啦,因為呢度做緊優惠,雙拼鍋底只需要$20😈廿蚊史雲生都買晤到啦😏,但係呢到就可以食到正宗香麻而晤搶喉,比較溫和嘅麻辣火鍋,再加上香醇濃郁嘅松茸野菌味,無得頂呀👻另外,餐廳亦都好細心咁滿足左選擇困難症朋友嘅不安,有多種拼盤可供選擇。肉類、海鮮、甚至蔬菜籃都一應俱全🤤 我地就嗌咗盛肉拼盤同青菜拼盤再散叫小小配料🤘🏻盛肉拼盤豬牛羊一次過滿足曬大家嘅口味,一上枱少不免相機食先,好窩心地有曬名牌,等大家食時知道究竟邊種肉係心目中the best🤲🏻 拼盤內一應俱全,有美國安格斯牛小排同埋牛板腱,西班牙黑毛豬梅肉,仲有紐西蘭羊肉片。肥瘦適中,肉香濃厚,尤其係個黑毛豬,令平時怕食豬嘅我都吃左幾片。追求多菜少肉嘅我,又點會錯過每一個有菜食嘅機會😹😹 青菜拼盤裡面有齊我常食嘅娃娃菜、油麥菜、皇帝菜,都幾新鮮,而且份量絕無欺場!散叫咗幾樣每次邊爐必點嘅野食,包捨鴨血、金錢肚,索曬麻辣湯精華,桂花蚌同蜂巢冰豆腐係我favourite,稍為灼一灼保留個蚌嘅鮮甜口感,豆腐亦都無令我失望,豆香味濃,襯埋松

盛肉拼盤A
西班牙黑毛豬

追求多菜少肉嘅我,又點會錯過每一個有菜食嘅機會😹😹

散叫咗幾樣每次邊爐必點嘅野食,包捨鴨血
、金錢肚,
索曬麻辣湯精華,桂花蚌同蜂巢冰豆腐係我favourite
,稍為灼一灼保留個蚌嘅鮮甜口感,豆腐亦都無令我失望,
豆香味濃,襯埋松茸湯精華,💯分!

尖沙咀好多火鍋店,有任食、有一人毒L鍋,有好似洪鼎呢類比較精品型嘅選擇。睇番自己個人食量同budget一定可以揀到最啱自己嘅!以後我嘅火鍋表列又多個選擇喇👍🏻
2019-04-21
$400 (Dinner)