2017-06-20 109 views
之前同frd食過呢間日本野覺得幾得,所以今次就帶埋全家黎再食過。地點方面其實都算幾就腳,係k11行五分鐘倒就到。去到後員工安排我地坐係一個卡位,個位坐6個人都唔會逼,而我地得4個所以就更加坐得鬆動。跟住呢度落單其實係用部tablet嘅,有啲似海底撈咁果隻,好處係唔使成日舉手叫人serve,又唔使驚漏單。好入正題講返野食先!呢度野食選擇都幾豐富,你講得出嘅日本放題野基本上都有,刺身、壽司、小食、炸物、蔬菜、甜品...諗返都覺得飽哈哈 XD 因為我地有4人嘅關係,所以一落完單冇耐佢地就送上一條活魚刺身,條魚送上枱果下仲識郁,堅係活魚刺身。可能真係因為新鮮,個刺身幾甜同爽,唔使點豉油個味道已經好出,連我一向唔太好魚生嘅兩老都有keep住食。另外佢仲送左隻好大嘅刺身壽司船,上面仲有板海膽。佢板海膽海水味唔濃,但可以食到海膽個原味,唔會話有果種令人怕怕嘅腥味,以免費黎講真係算幾ok。所以第一輪落單可以唔好叫得太多壽司住,如果唔係就好易點得太多,浪費食物就唔好。刺身方面我地叫左最大路嘅三文魚、北寄貝、帶子同甜蝦。三文魚切得算厚身,冇因為放題就偷工減料,幾好食。另外佢啲小食份量細細份,可以過口癮又唔

好入正題講返野食先!呢度野食選擇都幾豐富,你講得出嘅日本放題野基本上都有,刺身壽司、小食、炸物、蔬菜、甜品...諗返都覺得飽哈哈 XD 因為我地有4人嘅關係,所以一落完單冇耐佢地就送上一條活魚刺身,條魚送上枱果下仲識郁,堅係活魚刺身。可能真係因為新鮮,個刺身幾甜同爽,唔使點豉油個味道已經好出,連我一向唔太好魚生嘅兩老都有keep住食。另外佢仲送左隻好大嘅刺身壽司船,上面仲有板海膽。佢板海膽海水味唔濃,但可以食到海膽個原味,唔會話有果種令人怕怕嘅腥味,以免費黎講真係算幾ok。所以第一輪落單可以唔好叫得太多壽司住,如果唔係就好易點得太多,浪費食物就唔好。

刺身方面我地叫左最大路嘅三文魚、北寄貝、帶子同甜蝦。三文魚切得算厚身,冇因為放題就偷工減料,幾好食。另外佢啲小食份量細細份,可以過口癮又唔會太消耗戰鬥力。燒物我會非常推薦食佢個雞泡魚干,輕輕一燒已經好香口好好食,我地追加左幾次添,其他牛、羊、豬質素都唔錯。壽司就正正常常,而個火炙牛係比較好食的。當你食到最後(飽到上心口之際),就到甜品時間,呢度係用movenpick嫁!!!個朱古力味好好食,所以就算好飽都忍唔住食哂。overall以二百幾蚊每位呢個放題冇得輸嘅,比坊間好多放題都做得好,遲啲都應該會再返黎食。

Type of Meal
Dinner