2021-11-15 15 views
加連威老道而家唔係只有服飾店,仲新開咗個food court新場 ”70s Food Dining by Vintage House”,個名有d長😆今日終於抽到時間去見識下,一去到有職員幫忙安排座位🤵🏻‍♀️,東南亞風情嘅裝修🌴,感覺新潮又乾淨企理,座位亦闊落,裏面有幾間中、西、泰、東南亞菜式店舖,今日想食惹味d,揀咗呢間食泰國菜嘅「泰grill」試吓🍍食物價錢親民,份量亦足,唔係細細碟😬「生菜包」嘅生菜新鮮爽口,配香辣泰式炒肉碎,好惹味🔥「海南雞」入味,雞肉煮得嫩滑,伴醬汁同油飯食好味道😋「燒魷魚鬚」彈牙而烤得微焦,再沾上酸辣醬汁,香口熱辣🌶臨尾食埋「燒菠蘿」減膩🍍,呢一餐CP值高,抵食有質素,用料新鮮,環境又坐得舒服,連送餐姐姐也態度親切,執枱速度都算快,去開尖沙咀可以試吓😋

肉碎生菜包

「海南雞」入味,雞肉煮得嫩滑,伴醬汁同油飯食好味道😋
海南雞飯

「燒魷魚鬚」彈牙而烤得微焦,再沾上酸辣醬汁,香口熱辣🌶
汁燒魷魚鬚

串燒菠蘿