2021-09-20 54 views
日間睇下今晚食咩,在OpenRice 睇到尖沙咀港威商場既Nara Thai Cuisine有外賣,App入面 好清楚標左價錢同有咩食,所以就試下佢地take-away。傍6半去到餐廳,先落order,雖然心中有數,但睇左下menu都改左一下心水,因為menu有比較吸引既相。我今次主要點左唔辣既,有辣都盡量另上。等左20分鐘,終於有得拎外賣啦,我係相信佢地即叫即煮既,大家睇外賣盒上既蒸氣就知啦。就算拎番屋企食,我都揀左燒豬頸肉配青木瓜沙律作為頭盤,甜酸醒胃;泰式椰子雞湯就係湯水,呢個好似冬陰公湯,奶白色既湯就唔辣,主菜就有雜菜金邊粉、黃咖哩魚柳、菠蘿海鮮炒飯。最後有泰式糕點拼盤,同埋椰香奶皇流心湯丸。呢個量絕對夠三個人食。總體黎講,主食既食物味道都唔錯,但甜品偏甜,呢點如果改善下就更好啦。另一樣值得一提係佢地外賣餐盒使用環保♻️物料,好值得一讚👍🏻👍🏻👍🏻
日間睇下今晚食咩,在OpenRice
,所以就試下佢地take-away。

菠蘿肉鬆海鮮炒飯
燒豬頸肉配青木瓜沙律
泰式雜菜炒金邊粉
黃咖喱魚柳、泰式椰子雞湯

泰式糕點拼盤、椰香奶黃流心湯圓

2021-09-17
Waiting Time
20 Minutes (TakeAway)
菠蘿肉鬆海鮮炒飯
燒豬頸肉配青木瓜沙律