2021-05-09 953 views
喺尖東行去尖沙咀,成日都會經過 #Number9Coffee咖啡店,不過次次都趕時間而試唔到,今次難得無塞車,終於可以試下。甫入店內就聞到食物嘅香氣,原來呢度都提供熱食,可惜今次時間只能飲咖啡。咖啡分Black、White及Origin,唔飲啡嘅都可以揀茶、朱古力。店子小小,不過依然有一片落地玻璃,可以望下街境都幾悠閒。上網睇店主堅持用自家烘培啦咖啡豆,雖然每次只能烘出少量,但勝在能夠保持新鮮感。Dirty $36外賣拎走,杯套好靚但令我影唔到Dirty個漸層,哈哈哈,唯有下次坐低飲嘅時候影啦。即刻試一啖,咖啡味好香濃,牛幼亦都好香滑,分別飲到兩個味道,而唔係混埋一齊。就算拎完10分鐘後再飲,都依然好好味,一啲都唔澀而且有After taste,下次真係要坐低試埋嘢食!

Dirty

Dirty $36
$36 (Breakfast)
Dirty