🎀尖沙咀。種類繁多日式居酒屋🍻🎀🪄店名* #鳥炎屋🔮地址* 尖沙咀亞士厘道17-19號4樓🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$683 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_尖沙咀剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今次去既呢一間系比較靠近尖東地鐵站附近既居酒屋 平時都好少見到人介紹 入面店員都十分親切有禮 好有家既感覺😊裡面空間寬敞幾舒服~燈光比較昏暗 好有氣氛 而且感覺私隱度十分足夠~🍽️食物質素🍽️食物方面選擇種類超豐富!多到我都唔知揀邊樣~而且餐牌種類分類好清晰 大部分都有配圖片選擇 有中英食物翻譯~有不同地道日本菜式 包括壽司,刺身,炸物,熟食等 更提供多款酒類飲品🍻👀評分💖💖💖💖💖🪄雕魚壽司$68刺身雪白晶瑩 雕魚入口質感比較有彈性 會較淡味 平時好少食刺身都十分適合嘗試👍👀評分💖💖💖💖💖🪄火炙鳥炎紅白卷$128呢款系店鋪特色 平時系出面好少見 外面鋪上火炙三文魚 入面以反卷形式報上紋格魷魚 兩種口感同時在口中爆發 幾特別💕👀評分💖💖💖💖🪄特製蒜蓉燒茄子$68第一次見已經去皮既
🎀尖沙咀。種類繁多日式居酒屋🍻🎀

🪄店名* #鳥炎屋
🔮地址* 尖沙咀亞士厘道17-19號4樓🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$683 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🪄特製蒜蓉燒茄子$68
第一次見已經去皮既燒茄子 食落去比較方便 好貼心😎

👀評分💖💖💖💖
🪄秘。芥末燒蠔&鳥炎屋燒蠔 $49/1
平時芝士燒蠔就食得多 今次呢兩款口味第一次嘗試~兩款都比較重口味 芥末就會有啲辣 另一款就咸味較重~

🪄鐵板牛柳粒$98
牛柳粒份量頗多 配上雜菇 牛肉好軟熟 牛味濃郁!好岩送飯啊😍

🪄日本吉列黑豚$70
新鮮即炸黑豚😍必點😆 份量都頗多 而且勁厚身 外皮唔會同肉分離 咬落去超脆卜卜 仍然保留肉汁 仲可以點埋佢地附上既酸甜醬汁😋

🪄手羽雞翼串$35
必點😆雞翼系用左超大隻雞翼 肉感up 外表香脆但一啲都唔油膩

🪄白飯$15
飯粒香軟 價錢正常

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️