2023-09-13
今次嚟呢間串燒店做緊優惠,星期一至六都有唔同嘢送或者優惠,我哋星期六去就送咗一份燒日本鱈魚乾,又真係熱㷫㷫燒㗎喎,又香又脆👍🏻喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198半隻呢度嘅麻辣係比較台灣嗰款,個麻味比較突出,我哋唔食得泰勒,要咗BB辣,味道啱啱好,好惹味😋烏雞啲皮幾爽,肉質鮮嫩,碟雞有蠟燭溫住,食到尾都唔會凍晒,配料仲有啲蟲草花添👍🏻麻辣四姊妹$88呢款係蔬菜,主要材料有蓮藕、萵筍、雲耳、淮山同埋筍,每一款都有唔同嘅爽脆,加上麻辣醬汁,惹味可口😋串燒方面,我哋叫咗9串試吓。其中我最鍾意海鹽燒牛肩胛($48/串),唔好睇佢個樣好似好濃好乾🙈,食落好香,肉質稔😍,一啲都唔乾柴。另外,燒豬頸肉($28/串)都好正,每日都切得方方正正,有一定厚度,燒得外層焦香,肉質爽口,油香加埋沙嗲味,好正😋另外,我仲推薦明太子醬雞翼($49/2隻)😋雞翼燒得焦香,裏面釀滿明太子,皮脆肉嫩,成隻雞翼脹卜卜👍🏻燒魚肚都幾特別,未試過串燒有魚肚食。魚肚燒完都唔會乾,保持軟度少少QQ,加左沙嗲汁都幾入味😋墨西哥黑松露芝士薄餅$48薄餅熱辣辣,裏面夾住嘅芝士軟綿綿拉絲,雖然我唔係幾食到黑松露味,但係加入左啲酸辣椒,好惹味👍🏻
喜聚麻辣滋補鮮烏雞 $198半隻
麻辣四姊妹$88