2019-01-14 4061 views
今日朋友請我嚟到尖沙咀嘅山景閣酒店到食下午茶自助餐,餐廳大堂唔算好大,但係勝在夠光猛明亮,最緊要嘅係唔會有好多人喺度嘈喧巴閉,充滿寧靜嘅下午,自助餐時間有足足成兩個鐘,絕對夠晒充裕嘅時間啦,餐廳地方歡堂,而且景色優美,可以望住櫥窗出邊嘅大街,別有一番感受。食物嘅種類繁多,而且擺得井井有條,壽司方便種類唔算好多,但係勝在夠晒新鮮,最驚喜嘅係總會有蝦,肉質紮實,而且夠晒新鮮,充滿海水味,估唔到連冷麵都有,而且唔會好大,啱啱好我最鍾意食嘅係牛角包入面包住啲三文魚,真係好美味,我一年食咗兩個,熟悉方便都唔少架,我最鍾意嘅仲有市招炒蜆,啲蜆無沙,而且又好新鮮,甜品方便就真係多不勝數啦,估唔到連下午茶都仲會有朱古力火鍋,最驚喜嘅係仲可以自己整pen cake,件皮係師傅整嘅,新鮮熱辣,入面嘅材料自己可以加,而且水果種類幾多,自己鍾意邊種就加邊種,估唔到係一個假日裏面可以係一間咁高性價比嘅酒店食下午茶,真係覺得人生好好享受啊⋯⋯