2021-07-29 897 views
朋友介紹下放假專程嚟試下,餐廳有兩個舖位,設計走木系文青風,仲有好大個鞦韆比人打卡🥰假日有唔少人都帶埋寵物嚟cafe坐,比人感覺靜中帶旺。餐廳提供既都係無蛋奶純素食品,諗好食咩就過隔離個鋪位落單,等個牌響就可以取餐。植物牛肉、蕃茄及火箭菜薄餅薄餅上面鋪左火煎葉,植物肉粒,搭配蕃茄醬,味道同平時既薄餅無異,但無左平時果種過鹹同油膩感,最正既係餅底好鬆脆🤤,真係好好食。All Day Breakfast平時唔多鐘意食all day breakfast 既加工肉,既肥膩而且唔健康,所以呢個素食全日早餐真係好啱我。除左沙律菜,有大大粒藍莓、車厘茄、橙、香蕉,牛油果等水果,牛油果上加左黑白芝麻,食落更香。大啡菇亦同樣出色,大件得嚟非常juicy。連鷹嘴豆醬同酸種麵包都係自家製作,完全感受到呢個all day breakfast 幾有心思。紅絲絨蛋糕本身以為係海綿蛋糕既口感,誰不知食落口感似brownie,質感比較厚實,亦唔太甜。抹茶紅豆蛋糕純素既cream食落好軟滑,抹茶既味道好突出,配埋紅豆真係好夾。Kale, Banana, Flaxseed Smoothie有淡淡既香蕉味,證明係真材實料,

紅絲絨蛋糕

抹茶紅豆蛋糕

有淡淡既香蕉味,證明係真材實料,無多餘既味道添加,飲落仲feel到打碎左既粒粒奇亞籽。夏日炎炎,飲杯冰涼smoothie啱哂。

Hojicha Latta
好好飲!焙茶果股獨特既香氣好出,加燕麥奶而非牛奶,飲完都唔會令胃部負荷好重。

Type of Meal
Lunch