2023-05-05
五一懲罰祭大家懲罰咗黃店未啊٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و驚安應該無人唔識 次次食完都大滿足🥺❣️驚安九宮格盛盒 ($588)呢個都幾推薦‼️每格有兩三塊牛肉 可以試哂咁多款 仲要唔駛諗嗌咩💯店員會附上一張九宮格卡片 平時成日都唔太分到啲牛肉 呢個位都幾細心 可以知道自己食緊啲咩(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)因為太多款我就唔逐一介紹喇 大部分都幾有牛味 而且入口即溶 最深刻就係下面個幾款✨▫️特上牛舌心厚切牛舌有咬口之餘 一啲都唔韌 而且不失牛舌爽口質感😋▫️沙巴當磚都幾重牛味同油香 完全做到入口即溶 但我自己覺得有啲似油膏(?)😂 我自己比較鍾意下面個款多啲😛▫️牛頸脊牛頸脊係我都幾鍾意食嘅部位🤤口感軟嫩 牛味都幾重 超juicy🤤▫️壺漬牛肋條醃得都幾入味 食落去肉質同樣軟嫩 但比較有咬口 都要咬耐少少先吞到🤣🤣❣️紫菜月見飯 ($28)呢個係必點❗️紫菜拌飯配上日式雞蛋呢個組合真係無得輸 充滿鹹香味 撈埋燒好嘅牛肉一齊食一流 本來諗住每人食幾啖就算 點知每人食咗接近一碗😂❣️和牛多士 ($248)和牛同多士都超酥脆 油脂勁香 再加埋黑松露芥末醬 勁夾 一啲都唔油膩 好想食多幾舊🥺❣️和牛棒 (附月見) ($48)無諗過和牛都可
驚安應該無人唔識 次次食完都大滿足🥺
❣️驚安九宮格盛盒 ($588)
▫️特上牛舌心
厚切牛舌有咬口之餘 一啲都唔韌 而且不失牛舌爽口質感😋
▫️沙巴當磚
▫️牛頸脊
▫️壺漬牛肋條
❣️紫菜月見飯 ($28)
❣️和牛多士 ($248)
❣️和牛棒 (附月見) ($48)
無諗過和牛都可以拌生雞蛋食 蛋漿令口感更為順滑
和牛燒至外脆內軟 一啲都唔膩 而且超juicy🥺
❣️蟹肉吉列和牛棒 ($48)
兩款串燒都好特別 就忍唔住嗌哂😋
吉列和牛同樣外脆內軟 上面舖滿蟹肉 都幾唔錯喎😋
順帶一提 佢地嘅生啤做緊買一送一 食燒肉必點 超抵❗️
但真係人流比較多 要記得book定位先‼️
推薦指數:🌟🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4.5/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】
#siu4mai_私心推薦