2023-12-19
Marouf Coffee☕尖沙咀天文臺道8號地下3號舖經開尖沙咀,天寒地凍,老友推介飲返杯熱啡暖身,食邪惡酥皮餅。🤤香醃雞肉意大利白麵包Chicken Tikka Plain Focaccia意大利白麵包口感鬆軟,份量十足,內層配料有雞肉(口感煙韌,醃得剛剛好,鹹度適中)、茄子(炆得夠淋,少少辣味好開胃)、沙律菜夠新鮮,醬汁份量適中,推薦!😍奶油夾心酥皮餅Custard Cream Danish外層勁香脆,內層勁鬆化,我用刀叉慢慢品嚐,一切開見到奶油夾心已溶在酥皮餅中,甜度適中,香氣四溢,好快比我食哂,好邪惡!😻開心果咖啡Pistachio Latte本身我淨係鍾意飲齋啡嘅,飲咗第一啖之後就停唔到,又香又滑,甜度適中,每一啖都充滿開心果的味道,好特別,天寒地凍飲,成身暖笠笠,好正!😁Marouf Coffee☕ 食材新鮮,沒有味精,環境舒適,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
尖沙咀天文臺道8號地下3號舖
香醃雞肉意大利白麵包