2022-03-11
Book咗呢間餐廳同娘娘望住個海景嘆川菜因為有book位所以當晚坐近窗口位,個夜景靚到望咗好耐。一坐低佢地就比咗個前菜蕃茄仔,雪凍咗的車厘茄,口感好特別另外仲比咗一杯shot我地,係菠蘿味都幾好飲!💂🏼♀️《椒麻南非鮮鮑》$208呢個鮑魚十分出色,個擺碟已經好吸引,鮑魚都十分之大隻,另外有椒麻醬係上面!食落去除咗有鮑魚嘅鮮味仲辣辣地,好開胃💂🏼♀️《敲糖棒棒雞》$228呢個係必點菜式,有粒紅色嘅焦糖樽仔係面,店員會幫你敲碎,入面裝住少少辣椒油!撈勻啲雞食,就好似麻辣手撕雞咁食食吓咬到啲焦糖甜甜地又脆好過癮👍🏻💂🏼♀️《酸菜桂花魚》$598酸菜湯好開胃亦都好入味,啲魚好鮮嫩好滑,拎嚟撈飯一流,份量好多,另外仲有啲薯粉係底❤️2個人食都好夠。💂🏼♀️《辣子雞》$228辣子雞炸到好香脆,食得多都唔會膩,全部川菜都做到好正式,啲雞丁細細粒,拎黎送飯/拌麵都很吸引整體每一個菜式都好好食,份量亦都好充足,加埋呢個海景真係加哂分!價錢會比出面川菜餐廳貴少少,但係服務同埋環境一流頒發軍階:上將🎖🎖🎖🎖
因為有book位所以當晚坐近窗口位,個夜景靚到望咗好耐。
💂🏼♀️《椒麻南非鮮鮑》$208
💂🏼♀️《敲糖棒棒雞》$228