2024-04-18 473 views
今日喺尖沙咀嚟到晚餐時間 經過呢間 河內越式料理 就有啲想食越南菜 咁就入咗去食啦~ 坐低睇睇餐牌 好多選擇 除咗平時會見到嘅越南湯河、檬粉、米紙卷等等 呢個 濱海類 好特別 想試試😬 極品牛三寶湯河 $73三寶有生牛肉、牛展、同埋牛丸 個湯熱辣辣拎上枱 睇住啲生牛肉慢慢變熟 好治癒😌 三樣食落都有牛味 牛展炆得夠淋又入味 牛丸爽口彈牙 河粉幼滑 好味😋 越式豬扒包 $54食越南菜必點嘅越式三文治 好足料!麵包啱啱烤好 又脆又熱辣辣😍 豬扒大大塊 加埋配菜同沙律醬 好好食😇 越式炸蝦餅 $33炸得香脆唔油膩 蝦餅彈牙 配埋酸甜醬最夾! 濱海伴豬頸肉串燒 $94食過咁多次越南菜 第一次食呢個濱海伴 有驚喜🤩 淨係上枱嗰下已經覺得好大碟好足料 店員姐姐應該知我第一次食 好細心教我點樣食😬 米粉加咗撈檬嘅湯 酸酸甜甜好開胃 用生菜包住配菜、米粉、同埋豬頸肉 再加少少沙嗲醬 加埋一齊一啖擺落口 好正😌 大推👍🏻 牛油果沙冰 $36唔會好甜 打得細滑 仲食到牛油果肉添😗 推👍🏻 冰鎮凍奶茶 +$10跟餐加$10就飲到冰鎮凍奶茶!咁就唔會俾啲溶咗嘅冰溝稀咗啲奶茶 香濃又滑 不錯😌 整體嚟講 呢間

極品牛三寶湯河 $73
極品牛三寶湯河粉

越式豬扒包 $54
越式豬扒包

越式炸蝦餅 $33
炸得香脆唔油膩 蝦餅彈牙 配埋酸甜醬最夾!
越式炸蝦餅

濱海伴豬頸肉串燒 $94
濱海伴豬頸肉串燒

牛油果沙冰 $36
唔會好甜 打得細滑 仲食到牛油果肉添😗 推👍🏻

冰鎮凍奶茶 +$10
牛油果沙冰

整體嚟講 呢間 河內越式料理 店內環境不錯 店員服務態度好 食物質素有水準 下次要再試吓其他濱海伴😇
極品牛三寶湯河粉
越式豬扒包