2020-06-23 156 views
今日聽了朋友介紹,前住位於尖沙咀站和尖東站附近的金饍去品嚐優質韓國燒烤。一入到去,店面十分之舒服,佢好闊落,仲有無敵嘅維港海景,係呢度食晚飯十分之舒服。見到餐牌後就二話不說叫了一些韓國燒烤食物了。日式野菜沙律首先店員送上前菜同日本野菜沙律,以清新開胃的日本野菜清一請個胃先,味道酸酸地甜甜地,認真不錯。燒肉盛合燒肉燒得十分之香口,淡淡都係優質韓式牛肉,一啲都唔會好油膩,份量仲唔少添。特別一口牛非常之有口感,仲要冇牛嘅蘇味,愛吃牛嘅人必叫之選。醬汁雞肉估唔到除了牛肉之外,雞肉一樣咁好食。特色醬汁再配以淡淡肉既雞脾肉,味道一樣咁可口合宜,也很不錯的。燴牛肋骨佢哋用了最好吃部位既牛肋骨肉,味道新鮮香口,有口感,另外有少量入口即溶的感覺。熱辣辣原鍋原件上枱之餘又有韓式風味,分量仲要不少,推介之選。最後為食既我哋仲叫左個一樣咁好既海鮮炸醬麵添!

日式野菜沙律

燒肉盛合

醬汁雞肉

燴牛肋骨

最後為食既我哋仲叫左個一樣咁好既海鮮炸醬麵添!

2020-06-15
Type of Meal