2021-12-10 50 views
昨日係happy Friday,跟同事即刻直落尖東chill下。其實之前食過,氣氛環境都好靚,加上同事又想食地中海菜,甘就立即入去食餐好既地中海茄泥醬皮塔包放在附近,個包暖暖的,配搭清新的茄泥醬都好易入口,包有彈性,很有咬口。茄泥醬有溫和的咸味,加上有石榴粒,希臘芝士,甚有口感。地中海烤雞成個木盤上真係好精緻,半邊燒雞外皮燒至金黃,皮脆肉香,雞肉嫩滑,入味,面層係辣椒醬,蘸上醬汁,辣度接受到既。薯條夠粗有咬感,很香脆,點上乳白色酸醬,感覺唔錯,仲有新鮮黑醋沙律,無甘肥膩。香蒜橄欖油意粉素食者都應該岩食,意粉韌度唔錯,加上橄欖油是健康,加入辣椒,香蒜都有香辣味道,炒得很乾爽,吃起來很惹味朱古力心太軟伴雲尼拿雪糕朱古力心太軟熱上的,切開食到濃郁朱古力醬,配上凍冰冰的香甜雪糕,十分滿足。仲有我們叫左野飲傾下計Django呢個好lady 感覺,酸酸甜甜,我都中意lemonade的酸度,很醒胃Pulp fiction很香的桃味,加上茶香,很有水果茶的感覺,而且加片乾果片就已經令杯飲品很有藝術感。

地中海茄泥醬

地中海烤雞