2021-05-25
星期日同屋企人喺尖沙咀行完街,我哋就嚟咗八海山食晚餐行上條樓梯就入到餐廳餐廳嘅裝修好有日本居酒屋嘅感覺,仲要有唔少日本人幫襯一坐低店員就會擺好熱茶、熱毛巾同埋餐前小食俾我哋。個餐前小食係日本芋頭仔,咬落去粉粉地,加埋佢個鹹鹹地嘅醬汁非常特別食完芋頭仔先記得要睇menu,呢度嘅食物種類都好豐富,刺身、天婦羅、炸物、鍋物等等乜都有龍蝦沙律($88+1):啖啖都食到好厚實嘅龍蝦肉雞泡魚乾($95+1):真係好好食,非常推介!雞泡魚乾燒得夠乾身,但係咬落去又會幾juicy唔會話乾爭爭,趁熱食有啲炭燒嘅味道,加埋個沙律醬真係冇得輸雜錦魚生(上)($420+1):啲魚生全部都好新鮮,店員話佢哋全部都係喺日本直送過嚟嘅帶子牛油燒($100+1):啲帶子大大隻,咬落去啖啖肉,牛油味都濃郁自家製忌廉薯餅($68+1):雖然佢個名係叫薯餅,但係其實佢係日式嘅可樂餅。炸到鬆脆嘅麵包糠包住粟米薯蓉,完全就係日本地道嘅味道日式雪菜炒飯($90+1):之前喺日本食過高菜飯糰,今日見到個日中對照嘅menu先知道原來高菜就係雪菜!雪菜同炒飯意外地夾,炒飯入面仲有白飯魚乾,成個配搭得意得嚟味道都唔錯除咗食物高質之外,呢
行上條樓梯就入到餐廳
餐廳嘅裝修好有日本居酒屋嘅感覺,仲要有唔少日本人幫襯
龍蝦沙律($88+1):啖啖都食到好厚實嘅龍蝦肉
除咗食物高質之外,呢度啲店員都非常熱心,不斷幫我哋加熱茶同埋換碟,值得一讚!