2023-06-22
最近尖沙咀新開咗一間韓國餐廳,睇外觀其實比較似bar。menu種類相當齊全,基本上囊括所有韓國美食,有炸雞、年糕,甚至生牛肉他他、醬油蟹,咁多選擇幾適合一班人聚會,而且餐廳內部好chill,keep 住播放不同kpop歌曲~<海鮮豆腐鍋> $268豆腐鍋配料豐富,有魷魚、蝦仁、青口、蜆,湯頭鮮甜香辣,小火煮滾味道更為濃郁,其中當然唔少得主角豆腐!一大塊嫩滑豆腐鋪滿鍋面,入口帶有煙燻香氣。整體酸辣開胃又過癮,如果加錢要埋韓國拉麵就仲正。<粉紅醬炒年糕> $188炒年糕呈長條狀,同平時見到嘅唔同,好似粗身版烏冬。年糕口感軟糯,彈牙掛汁,玫瑰醬汁creamy,醬汁就算食到最後都唔會無曬。<炸餃子> $88餃子一共8隻,炸得外脆內軟,餡料飽滿結實,醬汁以蒜茸為主軸,惹味得黎又可以中和油膩感。我地仲增加新食法,將餃子沾上豆腐鍋的湯汁。<梳打水> $43點了兩杯飲品止辣,梳打水加咗青檸清爽解渴。
<海鮮豆腐鍋> $268
<粉紅醬炒年糕> $188
<炸餃子> $88
<梳打水> $43
點了兩杯飲品止辣,梳打水加咗青檸清爽解渴。