2019-08-22
今日同媽子,老公,奶奶去尖沙咀行街,行到一半大家都覺得肚餓,見到間台式料理,見到有點心飲茶,當然要試下,我地4個人叫左個4人套餐$388,黎到發覺d野好夠食,有d野需然普通但味道係出奇地出色依個餐好多野食,有老火湯,有菜,仲有任揀6款點心+一個炒粉麵一開始黎左個老火湯,西洋菜鴨腎老火湯,好好飲,下火一流沙茶牛肉炒河,d牛肉滿瀉 好多,沙茶汁好香食完個牛河,剛好就黎點心,一次過黎晒,正,首先講個叉燒腸粉,d叉燒食得出唔係d垃圾叉燒,好好食,皮好滑蝦春卷,我平時食開既蝦春卷,入面只有幾粒蝦,春卷皮就大大塊,又油,今次食既蝦春卷入面係啖啖蝦肉,好多料到蝦餃,又係平時飲茶必食,但真係未食過咁好食既蝦餃,皮簿之餘又係超多蝦肉,仲要有5隻,我當然係要食2隻台式小籠包,一咬落去爆晒汁燒賣,蝦既比例比豬肉多依個唔記得左叫咩名,但一樣咁好食食到最後,係發現食唔晒,依個價錢係尖沙咀真係冇得輸,好味又抵食
一開始黎左個老火湯,西洋菜鴨腎老火湯,好好飲,下火一流
沙茶牛肉炒河,d牛肉滿瀉 好多,沙茶汁好香
台式小籠包,一咬落去爆晒汁
燒賣,蝦既比例比豬肉多
依個唔記得左叫咩名,但一樣咁好食