2025-01-27
今日嚟到一間位於尖沙咀嘅車仔麵店,今次的餐點真係相當精彩!讓我同大家分享一下我嘅食評。首先講講三餸車仔麵。酸齋的選擇無疑係一個大膽嘅決定。酸酸辣辣的味道配上柔軟嘅麵條,整體味道非常和諧。而且酸齋嘅酸度恰到好處,唔會過分搶味。再來係蘿蔔,呢個餸真係有水準。蘿蔔煮得透爛,充滿甜味同埋口感非常嫩滑。佢嘅湯汁滲入麵條內,令整碗麵增添一份清甜嘅味道。最後係冬菇,冬菇嘅選擇令整碗麵有咗濃厚嘅香菇味道。冬菇煮得適中,保持咗嚼勁,味道亦相當濃郁,每一口都充滿咗豐富嘅香氣。再嚟講下個韭菜豬紅肥腸小食。韭菜嘅清香配上豬紅嘅滑嫩,肥腸嘅爽脆口感,三者配合得天衣無縫。每一口都能感受到唔同層次嘅口感同味道,真係令人欲罷不能。依間車仔麵同小食真係十分唔錯,每一個餸菜都有佢獨特嘅風味同口感,絕對係值得再嚟一次嘅餐廳!🎉