2023-09-06
黎到尖沙咀厚福街食野,有座叫H8既大廈,入面都幾多餐廳,今次去左大樹燒烤。環境好大,裝修都好新潮,坐位好闊落。呢到主要係食串燒,佢有爐熱住,唔怕食物會凍,亦都有調味比你自己落,十分貼心。薄切牛舌份量都唔少,燒到岩岩好,保持肉汁,好香牛味,油脂味重。燒雞腎串 雞腎燒得岩岩好,調味好好,食落爽口彈牙,另外都可以自行再加孜然粉,十分香。新疆羊肉串 羊肉一啲都唔會覺得蘇,而且孜然調味有少少辣,幾好食)燒雞軟骨雞軟骨燒到卜卜脆,好有咬口,調味唔錯。燒得香脆同夠乾身。大大大茄子黎到真係好大個燒茄子,鋪滿左金蒜, 配料仲有葱花,同辣椒。茄子保持入面軟冧,蒜蓉味好濃,好惹味,必食推介。燒韭菜蔬菜好新鮮,見到成即時人手串,唔會好乾身,保持蔬菜濕潤,調味香口。大樹烤活蝦size岩岩好,燒到卜卜脆,頭之外成隻都食得。蝦肉新鮮,肉質鮮嫩,十分推薦。青椒釀蝦滑青椒係辣個種,十分惹味,呢個串燒都係第次食,十分特別。麻辣無骨雞掌無骨食得好爽,成隻就咁食,軟骨位置好食,推薦之一。燒土豆片薄薄一片,燒到半薯片咁,有脆有軟,調味似薯片,加上芝麻好香口,好香薯仔味。粒粒粟米串人手一粒粒串,好好心機。佢係用糯米粟,口感軟糯,
環境好大,裝修都好新潮,坐位好闊落。
薄切牛舌
份量都唔少,燒到岩岩好,保持肉汁,好香牛味,油脂味重。
燒雞腎串
新疆羊肉串
羊肉一啲都唔會覺得蘇,而且孜然調味有少少辣,幾好食)
燒雞軟骨
雞軟骨燒到卜卜脆,好有咬口,調味唔錯。
燒得香脆同夠乾身。
大大大茄子
燒韭菜
大樹烤活蝦
青椒釀蝦滑
青椒係辣個種,十分惹味,呢個串燒都係第次食,十分特別。
麻辣無骨雞掌
無骨食得好爽,成隻就咁食,軟骨位置好食,推薦之一。
燒土豆片
粒粒粟米串
人手一粒粒串,好好心機。佢係用糯米粟,口感軟糯,十分有口感。調味香口。有10串左右,好香粟米味,一定要試,唔係到到有得食。
燒魷魚酥
燒到十分香脆,加上惹味調味,食到不停。
西瓜冰
即叫即做既沙冰,天然西瓜味,沙冰唔會太硬,甜度岩岩好,呢個食串燒飲十分岩。
整體食物都好食,都有特色食物,地址方便,環境服務都好