2017-01-10
買左飛三點鍾先睇戲,所以決定係尖沙咀附近搵野食完先去行街睇戲。女朋友話文化中心有間抵食既Cafe佢前排成日食,所以我就去左試下。因為係星期日兼且lunchtime 既關係,一去到就已經人山人海,好彩我地都搵到兩個位。由於女朋友食過不下十次,所以我就交比佢叫野食啦首先係Fish burger,好老實講只係普通龍脷魚柳,但女朋友話鍾意入口就熔果種感覺,我就麻麻地,個人比較喜歡魚味重既。不過佢勝在炸得好香脆,而且熱辣辣,再加上佢既香料薯條(Menu話係辣但食唔出辣味)又係新鮮炸好,四十幾蚊絕對超值另外再叫左個蘑菇雞扒飯,女朋友話好大碟,黎到時我都嘩左一聲,兩大塊雞扒佢d 蘑菇就普通啦,應該係普通罐頭蘑菇,而個汁都冇乜特別。但佢個雞扒整到好滑好好食,同埋份量又多,唔洗五十蚊又係超抵!總括黎講,佢算係一間above average 既Cafe,但今次就未有時間試佢既Coffee。係尖沙咀以咁既價錢食到咁既質素同環境,絕對係抵!下次會再黎試其他野食