黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (Cameron Road)
今日剛巧有事要出尖沙咀,順便搵閏密食午餐。閏密向尖東返工好多年,佢推薦左黑木亭呢間居酒屋話好食又抵食,咁就去試一試喇!因為尖沙咀區午飯時間通常都會好多人,要排長龍。好醒目既我12點半就去攞定位先😉所以餐廳冇乜食客,我可以舒舒服服選想坐既枱喇🤗坐低睇住餐牌,即刻心心眼😍有太多選擇喇! 有丼飯,刺身丼,烏冬同輕食煩。午餐定食仲可以22蚊追加小食............連早餐都未食既我即刻有選擇困難😭突然閏密話有個‘商務二人前’ 好抵食,有刺身,有卷物之餘仲可以自選2款定食,連埋每人一球雪糕都只係$398。最終我同閏密都選擇左呢個非常抵食既‘’商務二人前‘’餐,我地選擇左六壽司盛配湯烏冬以及我既至愛壽喜燒定食配烏冬。所有定食套餐仲免費送自助沙律,餐前小食同麵豉湯。今日既三點刺身盛有三文魚;八爪魚同油甘魚。每款都好鮮味,每人1塊,份量剛剛好👍🏻火焰左口魚邊卷;口感豐富有嚼勁,咬落又爽又甜,甘甜既魚油慢慢向口入面滲出黎,層次非常豐富,超好味😋六壽司盛配上湯烏冬,份量剛剛好。魚生好新鮮配上醋飯&醬油,delicious 😋 而壽喜燒既牛肉份量非常充足,我地2個女仔食到非常飽!最後配埋每人一球芝

三點刺身盛

火焰左口魚邊卷

六壽司盛配湯烏冬

六壽司盛配湯烏冬

壽喜燒定食配烏冬

最後配埋每人一球芝麻雪糕,Perfect 🤩
芝麻雪糕
2023-10-11
$200 (Lunch)