2023-12-02
呢日搵咗呢間新開嘅日式居酒屋食晚飯 一入門口已經見到個無面男嘅靚靚打卡位啦📸 餐廳慶祝新店開張 每檯都會有個代幣可以出去扭蛋🙈 扭到返嚟嘅現金券或者獎品仲可以即場使用㗎👍🏻 芒果蟹籽沙律呢個係一份好好嘅前菜✌🏻 芒果有成足足半個🥭 酸酸甜甜非常開胃 底下嘅青瓜絲都好 唔會預先同沙律醬攪拌好 咁就比較新鮮同冇出水嘅情況🥗 鹽燒厚切牛舌呢個牛舌真係同佢個名一樣啊 真係好厚切 而且食落口仲好軟腍👅 都幾Juicy 黑椒香味好吊到牛舌嘅味道汁燒免治雞軟骨肉棒附月見呢個仲配上一隻日本生蛋🍳 未點生蛋液之前雞軟骨肉棒配上咗照燒汁 所以味道有少少甜甜地🐥 點埋生蛋液真係Perfect Match 雞軟骨肉棒仲食到細細粒嘅雞軟骨 幾有口感明太子雞翼兩隻非常飽滿嘅雞翼 入面釀住大量嘅明太子餡料☺️ 外層炸得好脆 厚切吉列芝士千歲米豚呢個吉列豚口感幾特別 外層炸得好香脆 炸粉唔算好厚 入面嘅豬扒一啲都唔韌 而且仲保留咗好多肉汁🐷 入面仲有芝士添呀 雖然有啲邪惡但係到抵抗唔到🧀 旁邊仲有椰菜絲解膩㗎鹽燒三文魚頭呢個係一個好巨型嘅三文魚頭 油脂感滿滿🐟 上枱時熱辣辣食就冇咁油膩 仲可以配埋檸檬汁同埋酸汁👍🏻鵝肝
芒果蟹籽沙律
鹽燒厚切牛舌
汁燒免治雞軟骨肉棒附月見
明太子雞翼
厚切吉列芝士千歲米豚
鹽燒三文魚頭
鵝肝多士
多士烘得好香脆☺️ 配埋軟綿綿嘅鵝肝真係好正🤤 外脆內軟 仲有入口即溶嘅感覺 鵝肝更有兩片 大片到可以完美咁覆蓋多士
燒飯團
雖然飯團入面冇其他餡料 淨係醬油同埋炙燒嘅口感已經非常可口🍙 燒過嘅飯團外層好似煲仔飯嘅飯焦一樣
飲品
日本巨峰提子梳打 呢個就甜度冰度都預設咗 但係完全唔會覺得太甜😉 日本波子汽水 真係小朋友嘅最愛啊 飲完仲可以拎粒波子返屋企😆
呢間餐廳雖然新開 但係都已經好多客人幫襯啦 餐廳仲有榻榻米座位 十分有日式感覺㗎😎