2022-10-05 85 views
放工決定放一放鬆,就約左男朋友黎尖沙咀覓食~途經見到依間日本野好似不錯,時間尚早又唔洗排隊就入去試下啦!進入餐廳前要先行少少梯級上,感覺好似進入一個好私人既地方~充滿期待感!日式風格既居酒屋~餐廳環境寬敞,有不少大枱,岩晒一大班朋友黎聚會呢!雜錦魚生拼盤我地首先叫左個雜錦魚生拼盤墊一墊胃XD擺盤賣相好精緻,有三文魚,吞拿魚,油甘魚,螺片,甜蝦,海膽及帶子,非常豐富!而且每一款刺身都勁新鮮!鮮味十足,口感亦好嫩滑,當中吞拿魚係我覺得最好味!好耐未食過咁嫩滑既吞拿魚~平時食總會食到少少筋位呢!炸牛肉薯餅外皮炸得非常酥脆,內裡既牛肉卻十分軟滑,牛味香濃比起日本便利店既炸牛肉薯餅更好味呢!哈哈XD燒牛油帶子四大粒超大粒既帶子性價比十足!食落好彈牙!牛油味勁香~香茹作為配料亦非常惹味~厚燒玉子玉子非常嫩滑~木魚厚厚的鋪落玉子上面!雞肉丸鍋係自家手打既雞肉丸,雞味濃郁,肉丸口感特別~湯底好清甜~其它配料如豆腐,大蔥,茹,菜等等吸晒湯汁~超好味的一個鍋物呢!牛肉烏冬最後我地叫左個牛肉烏冬~牛肉嫩滑,烏冬都係!湯底夠晒清甜~食埋個烏冬岩岩好夠晒飽~大滿足!非常不錯既一間日式居酒屋~下次再黎再試下其它食
放工決定放一放鬆,就約左男朋友黎尖沙咀覓食~

雜錦魚生拼盤
我地首先叫左個雜錦魚生拼盤墊一墊胃XD

炸牛肉薯餅
外皮炸得非常酥脆,內裡既牛肉卻十分軟滑,牛味香濃
比起日本便利店既炸牛肉薯餅更好味呢!哈哈XD

燒牛油帶子
四大粒超大粒既帶子
性價比十足!
食落好彈牙!牛油味勁香~香茹作為配料亦非常惹味~

厚燒玉子
玉子非常嫩滑~木魚厚厚的鋪落玉子上面!

雞肉丸鍋
係自家手打既雞肉丸,雞味濃郁,肉丸口感特別~

牛肉烏冬
最後我地叫左個牛肉烏冬~牛肉嫩滑,烏冬都係!湯底夠晒清甜~
食埋個烏冬岩岩好夠晒飽~大滿足!
非常不錯既一間日式居酒屋~下次再黎再試下其它食物先!XD